Maak videocontent voor, tijdens en na uw evenement

Het succes van uw evenement is mede afhankelijk van een goede communicatiecampagne. Video is dus een instrument bij uitstek met vele voordelen, zoals de mogelijkheid om het op meerdere communicatiekanalen tegelijk uit te zenden. Met een paar klikken kunt u een promotievideo delen op uw website, in uw e-mailcampagnes, op verschillende sociale netwerken (Facebook, Instagram, Twitter) of op videoplatforms (YouTube, Vimeo).

1. Communiceer op video voor het evenement

Kondig het evenement aan met een teaser

Een teaser of trailer is essentieel om uw communicatiecampagne te lanceren. De Larousse geeft de volgende definitie: “De beginfase van een reclamecampagne in de vorm van een raadsel, bedoeld om de aandacht van het publiek te wekken en te behouden. “Volgens het videohostingplatform Wistia Video Analytics heeft 80% van de mensen die een video van minder dan een minuut bekijken er aandacht voor; en hoe langer de video wordt afgespeeld, hoe meer dit cijfer afneemt. Je teaser moet dus kort en krachtig zijn, en de eerste paar seconden moeten de kijker boeien.

Gebruik snelle overgangen en beknopte berichten om dynamische video te maken. U komt tot de kern van de zaak en houdt de kijkers gefocust op elk detail van uw video.

Het vertellen van je verhaal en het geven van sleutelfiguren

Een video die de hoogtepunten van uw voorbije evenementen in herinnering brengt, is een goede manier om de geschiedenis en de totstandkoming van uw evenement te herleiden, met de belangrijkste data en de mensen die betrokken zijn bij het succes ervan.

Het lanceren van zijn ticketing

Bij de opening van uw kassa kan het gepast zijn om een video te publiceren om mensen te informeren over de openingsdatum, het registratieproces, de prijs van de verschillende tickets… Uw video zal een zeer goede aanvulling zijn op uw teaser, en zal waarschijnlijk gezien worden door mensen die hem gemist hebben. Deze video zal potentiële deelnemers vertrouwen en jaloezie geven. U moet een zogenaamde “call-to-action” integreren, die de volgende vormen kan aannemen:

  • “Zoek de volledige informatie op onze website www.nomdelevenement.com.”
  • “Registreer door op de knop hierboven te klikken”
  • “Volg ons op Instagram om uit te vinden wie de volgende headliners zijn.”

Uitzending interviews en reportages

Verhoog de druk op mensen die nog steeds aarzelen om deel te nemen aan uw evenement. Ga achter de schermen van het evenement, voer interviews uit met de hoofdrolspelers en laat uw evenement voelen als een must-see!

Deelnemers informeren

Dit is de laatste video die voor het evenement wordt gemaakt. Uw deelnemers moeten de praktische informatie kennen om met een gerust hart naar uw evenement te komen. Hun ervaring vergemakkelijken en eenvoudigweg hun vertrouwen winnen. Hun loyaliteit zal daarna nog sterker zijn. Het is ook een goed moment om laatkomers die vergeten zijn hun tickets te boeken, eraan te herinneren.

2. Het tot leven brengen van het evenement

Afwezigen hebben het niet altijd mis. Vooral wanneer u verschillende evenementen organiseert op verschillende data. Als u rekent op een vernieuwing van het publiek, moet u naast de stamgasten ook de belangrijke momenten van uw evenement vastleggen om ze daarna uit te zenden. Of het nu live of achteraf is, op Facebook, Instagram, YouTube of een ander medium, deel video’s van uw evenement. Volgens Facebook genereren “live” video’s drie keer zoveel views als “klassieke” video’s.

Als je actief wilt zijn op sociale netwerken, publiceer dan op verschillende tijdstippen van de dag. Begin met het programma van uw evenement, met de sprekers en de hoogtepunten. Publiceer vervolgens exclusieve informatie over het verloop van de dag: resultaten, interviews met de hoofdrolspelers, citaten van deelnemers. Instagram is hiervoor zeer geschikt, vooral met IGTV. s Avonds is het een goed idee om een videosamenvatting van de dag te maken, zodat de deelnemers zich de dag kunnen herinneren en degenen die afwezig zijn zich een duidelijk beeld kunnen vormen van wat er is gebeurd.

3. Ga verder na het evenement

Publiceer een aftermovie

Na afloop van het evenement is het belangrijk om te blijven communiceren om de band met uw deelnemers te behouden. Een samenvatting, bekend als een “aftermovie”, wordt door de deelnemers gewaardeerd. Het wordt gebruikt om de hoogtepunten van uw evenement te benadrukken: getuigenissen van deelnemers, prijsuitreiking, sleutelfiguren. Net als bij de teaser moet het formaat kort en pittig zijn. Het moet ervoor zorgen dat deelnemers terug willen komen en afwezige deelnemers willen deelnemen aan uw volgende evenementen.

Bedank deelnemers en partners

Valoriseer uw deelnemers, partners en alle mensen die hebben bijgedragen aan uw evenement door hen te bedanken in een speciale video. Ze zullen voelen dat ze gewaardeerd worden en begrijpen dat je hun aanwezigheid waardeert.

Dit kan een gelegenheid zijn om uw volgende evenement te plagen met foto’s of video’s van de voltooide editie. Er zijn veel mogelijkheden, maar u moet er rekening mee houden dat communicatie rond uw evenement essentieel is. De aankomst van de deelnemers aan uw evenement en dus het succes ervan hangt ervan af.