#Event: 5 tips om de video’s van uw evenement goed te maken

U neemt deel aan veel evenementen en wilt dit op video communiceren? Om ervoor te zorgen dat u de boot niet mist, bieden wij u 5 tips om uw communicatie zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Laten we beginnen!

1. Kondig uw aanwezigheid op het evenement aan

Het filmen van het evenement is geweldig, maar je kunt vooraf een video aankondiging maken! Het zal slechts enkele minuten duren en u zult uw deelname kunnen delen met uw gemeenschap, prospects en klanten. Ze kunnen je dan op de dag zelf ontmoeten en met je ruilen.

Het is gemakkelijk om het te laten gebeuren, gebruik gewoon je statief en de beroemde stropdas-mike. Plaats jezelf voor de camera, nadat je een geschikte locatie hebt gekozen met een achtergrond die cachet aan de video toevoegt.

2. Krijg de juiste apparatuur

Om ervoor te zorgen dat u geen plannen mist, moet u gewapend zijn met de juiste apparatuur. Wapens tot uw beschikking: een statief, een dasmicrofoon met een verlengsnoer en vooral een telefoonoplader! En ja, dit laatste hulpmiddel wordt vaak vergeten, maar is zeer effectief om een dag in een evenement te houden.

Als je een camera gebruikt, vergeet dan niet een SD-kaart mee te nemen om alle opnamen die je maakt op te slaan. Tot slot, als u een exposant bent en als de ruimte het toelaat, kunt u led panelen meenemen. Ze zullen niet alleen worden gebruikt om uw stand te verlichten als u er een hebt, maar ook om de gezichten van uw luidsprekers te verlichten.

Als u als bezoeker komt, raden wij u aan het statief om te ruilen voor een handvat om uw telefoon te stabiliseren.

3. Film de aankomst- en illustratiebeelden

En ja, als er één ding is dat je kunt doen zodra je bij het evenement aankomt, dan zijn het wel de plannen voor de aankomst van de film. Of het nu gaat om de line-up of de plaats van buitenaf gezien, deze opnamen dienen als een introductie op uw video-evenementen. Zo kan uw publiek in de video worden geïntegreerd alsof het deelnemers zijn.

U kunt deze opnamen ook in fast-forward modus filmen. Sommige telefoons hebben deze modus, wat erg handig is voor het snel bekijken van veel informatie. Als u deze modus niet op uw telefoon hebt, kunt u deze altijd gebruiken voor het bewerken van uw video als deze klaar is.

4. Vergeet de interviews niet.

Als er één ding is dat je in gebeurtenisvideo’s moet zetten, dan zijn het wel interviews. Als u op uw evenement de kans krijgt om met een expert te praten, vraag hem of haar dan om een video-interview te doen. Je kunt het dan op sociale netwerken laten zien en meer mensen betrekken.

Aan de andere kant kunt u ook bezoekers interviewen die bij uw stand stoppen. U zult de nabijheid van de bezoekers benadrukken en belang hechten aan hun gevoelens. En wat is er mooier dan een getuigenis van een bezoeker die uw bedrijf niet kent om de authenticiteit van uw product/bedrijf te benadrukken.

5. Kleine details om niet te vergeten tijdens de montage

Zodra uw evenement voorbij is, is het tijd om verder te gaan met het bewerken. Voor gebruikers van EasyMovie’s automatische modus hoeft u alleen maar uw plannen samen te stellen en uw trefwoorden toe te voegen. Voor de anderen, als je aan het bewerken bent, vergeet dan niet om de namen van de geïnterviewden toe te voegen en enkele trefwoorden om het evenement te contextualiseren.

Tot slot kunt u een beetje achtergrondmuziek toevoegen aan uw illustratieplannen om de kwaliteit van de video te verbeteren.